Notre adresse:

26 - 28 Ulensstraat, 1080 Brussel Belgïe

open Maadag tot Vrijdag : 9u - 17u

IBAN : BE19 3631 3893 0312

Hebt u vragen ?

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bel ons :

Tél : +32 (0)2 - 219.81.84 ou GSM : +32 (0) 484.417.400

 

Bienvenue sur notre site. Karama Solidarity a pour objectif de venir en aide aux populations qui souffrent de pauvreté  sans distinction de sexe, de race, de religion ou de culture. Nous nous battons sur tous les fronts pour combattre la misère !

Suivez-nous sur :

Langue :

Karama Solidarity is

 

BEGUNSTIGDEN OVER DE HELE WERELD
WEZEN GESPONSORD
 
VOEDSELPAKKETTEN VERDEELD
 

ONZE GESCHIEDENIS

1984-Afrika heeft honger

 

 

 

1984, De bevolking in het zuiden van de Sahara in Afrika lijdt aan hongersnood! 2 medische studenten aan de universiteit van Birmingham, Hanny El Banna en Ihsan Shbib besloten om te reageren op deze nood door het opzetten van een structuur om de meest behoeftige te helpen. Zij stichten Islamic Relief in Birmingham. Er bestaan andere organisaties die dezelfde naam dragen, zoals de International Islamic Relief Organization of nog de Islamic American Relief Agency, maar Islamic Relief België is hier niet aan verbonden. 

Eerste islamitische organisatie

 

Zo ontstaat de eerste islamitische humanitaire organisatie in Europa. De slogan "voor een betere toekomst" staat niet voor optimisme, maar wel voor uitdaging: ooit een wereld kennen waarin alle basisbehoeftes beantwoord zijn, een gemeenschap waar vriendschap, hulp, compassie en respect voor iedereen heersen.

1994 - Geboorte Islamic Relief België

 

In 1994 opent Islamic Relief een kantoor in België, evenals in talrijke andere landen: Albanië, Duitsland, Bosnië, Croatië, Holland, Italië, de Verenigde Staten, ...

Vandaag...

Vandaag de dag telt Islamic Relief meer dan 30 kantoren in verschillende regio's in de wereld, maar vooral in het zuiden. In België zijn wij vandaag een Belgische vzw, met een islamitische roeping, die haar kracht en mogelijkheden te danken heeft aan haar donateurs. Uw giften - pijlers van de Islam (offer, sponsoring van weeskinderen) - zijn verbonden aan de religieuze plicht van de donateurs. Het is onze kracht en onze realiteit. 

Eind 2016 zijn we van naam veranderd: Karama Solidarity. Karama is een arabisch woord dat waardigheid betekent. De waardigheid heeft een belangrijke plaats in het internationale humanitaire recht: "Alle Mensen zijn vrij geboren en genieten van dezelfde waardigheid en dezelfde rechten". Deze universele waardigheid wordt in de Koran aangehaald in volgende vers: "We hebben immers de kinderen van Adam (alle mensen) eer bewezen." (Koran 17:70). Sinds de stichting heeft Islamic Relief België onophoudelijk gestreden voor het recht op een eerbiedig leven. In de voortzetting van ons werk, is de keuze van de naam "Karama" genoodzaakt. Het stelt ons engagement sinds meer dan 20 jaar voor.

 

 

 
 

ONZE ACTIEGEBIEDEN

Ons doel: Tegen armoede bestrijden en de gevolgen darvan.
Lees meer...
 

WAAR GAAT HET GELD NAARTOE

Onze financieel beheer is in handen van een Control System en de transparantie streng en effectief.
Lees meer ...
 

5 GOEDE REDENEN OM VOOR ONS TE KIEZEN

Onze organisatie is aanwezig in 40 landen. Wij zijn eveneens actief in gevaarlijke regio’s.
Lees meer...
 

ONZE PARTNERS VIEW ALL

 
 
 
 
 

OVER ONS

Karama Solidarity is een humanitaire hulporganisatie die zich wereldwijd inzet voor de verbetering van levensomstandigheden van de minder bedeelden in de wereld 

BEDRIJFSNUMMER:  0559.942.594

IBAN : BE19 3631 3893 0312

PARTAGEZ    

 

Contact

Wanneer ik 10€ geef

8,7€ worden direct voor het project gebruikt
87%

0,7€ worden gebruikt om nieuwe donateurs te vinden
7%

0,6€ worden gebruikt voor de administratiekosten
6%