Notre adresse:

26 - 28 Ulensstraat, 1080 Brussel Belgïe

open Maadag tot Vrijdag : 9u - 17u

IBAN : BE19 3631 3893 0312

Hebt u vragen ?

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bel ons :

Tél : +32 (0)2 - 219.81.84 ou GSM : +32 (0) 484.417.400

 

Bienvenue sur notre site. Karama Solidarity a pour objectif de venir en aide aux populations qui souffrent de pauvreté  sans distinction de sexe, de race, de religion ou de culture. Nous nous battons sur tous les fronts pour combattre la misère !

Suivez-nous sur :

Langue :

ZAKAT AL MAAL

 

JEMEN NU OF NOOIT  ZIE MEER 

 

 

Aftrekbare donaties voor 2019 ?

 

Het verheugt ons u te kunnen melden dat Karama Solidarity de fiscale goedkeuring heeft verkregen! 

Dit betekent dat giften uit 2019 aftrekbaar zijn.

Als het totaal van uw giften in 2019 minimaal 40 € is, ontvangt u begin maart 2020 automatisch een belastingcertificaat waarmee u 45% van de in 2019 gedane giften kunt recupereren.

Uw zakat al maal tvv palestijnse patiënten

 

2019 ! El-Makassed, één van de grootste ziekenhuizen in Palestina, is in gevaar: de opheffing van de gezondheidssubsidies heeft het ziekenhuis in een financiële crisis gestort die tot de sluiting ervan zou kunnen leiden!

OPLOSSING: Vermindering van de financiële last dankzij zonnepanelen, gratis en duurzame energie. Om dit te bereiken, moeten 329 fotovoltaïsche panelen worden geïnstalleerd.

U kunt actie ondernemen om het El-Makassed Ziekenhuis te redden en zo het personeel in staat te stellen gratis zorg te blijven verlenen aan Palestijnen in moeilijkheden op de Westelijke Jordaanoever, de Gazastrook en Oost-Jeruzalem!

 

Laat het El-Makassed ziekenhuis verdergaan met het redden van levens! 

ZAKAAT AL MAAL Is :

Geven van zij die meer hebben aan hen die het minste hebben: :Zakaat, of verplichte aalmoes, is de 3de pijler van de islam. Zakaat is geen geschenk dat de rijken aan de armen aanbieden, maar een recht vanwege de armen op het eigendom van de rijken.

De Zakaat moet jaarlijks worden , en komt overeen met 2,5% van het totale bedrag aan bezittingen dat je tijdens een maanjaar in bezit hebt. Het wordt berekend op basis van Nissab en komt overeen met de geldwaarde van 85 gram goud of 595 gram zilver (zie de huidige goud- en zilverprijs)

ZAKAAT HEEFT VEEL DEUGDEN: Voor de gever zuivert ze haar/zijn ziel, bewaart ze voor alle hebzucht en verheft ze tot de rang van gulle mensen. Het geeft de goederen (baraka).

Voor de begunstigde staat het he/haar toe om hulp te ontvangen om te overleven. Het zuivert de hart om geen wrok of woede te houden tegen de rijken. 

Voor de maatschappij biedt het sociale zekerheid op een perfecte en volledige manier. Het stimuleert de economie en helpt de kloof tussen verschillende sociale klassen te verkleinen 

VRAGEN OVER ZAKAT?

Hoeveel geld moet ik storten?

2,5% van het totaal bedrag van uw bezittingen die gedurende een maanjaar onveranderd zijn gebleven. De Zakat wordt op basis van de Nissab berekend en komt overeen met de geldswaarde van 85gr goud of 595gr zilver. (Zie de actuele geldswaarde van zilver en goud).

Op welk type bezittingen is de Zakat geldig?

De bezittingen waar rekening mee moet worden gehouden bij de berekening van de Zakat zijn de bezittingen die gedurende één volledig maanjaar onveranderd zijn gebleven. Hieronder vallen: goud, zilver, edele metalen, inclusief juwelen en sieraden waar goud of zilver in verwerkt zijn. Aandelen. Geld dat u aan anderen hebt geleend en dat op een bankrekening of thuis is gebleven. Voorraad voor handel. Landbouwproducten en vee (koeien, kippen, geiten, ...). Pensioenen. Eigendommen waar u eigenaar van bent en die voor investeringen in immobiliën bestemd zijn.

Mag ik mijn Zakat voor een bepaald doel schenken?

U bent vrij om te kiezen voor een bepaald land of project bij het storten van uw Zakat.

Wat is het verschil tussen de Zakat al Fitr en de Zakat Al Maal ?

De Zakat Al Fitr is een aalmoes waarvan de waarde elk jaar wordt vastgelegd en dat enkel tijdens de Ramadan gestort mag worden. Iedere moslim is verplicht om de Zakat Al Fitr te betalen. De Zakat Al Maal daarentegen is enkel van toepassing op de personen die over een minimumbedrag beschikken en mag op ieder moment van het jaar uitbetaald worden. Het bedrag is afhankelijk van het bedrag van de bezittingen.

 

 

Wat is de Nissâb ?

De Nissab is de minimale fortuin waarboven het uitbetalen van de Zakat al Maal verplicht is. Sommigen beschouwen dat de Nissab overeenkomt met de waarde van 85gr goud. Dit is ongeveer 3113€ (op 9 september 2017). Anderen vertrekken van de waarde van 595gr zilver. In dit geval is de waarde van de Nissab 273€ ongeveer (in september 2017). Hoe meer Zakat wij inzamelen, hoe meer wij te hulp kunnen komen aan minderbedeelden.

Wanneer moet ik de Zakat betalen?

De Nissab bepaalt vanaf welk bedrag de Zakat moet worden uitbetaald. Daarna kan men een vaste datum vastleggen in de maankalender om de Zakat te betalen. Sommige personen kiezen voor het begin van het jaar, anderen voor het einde van de Ramadan of tijdens het offerfeest.

Hoe wordt uw Zakât Al Maal gebruikt?

Wanneer u ons uw Zakat al Maal toevertrouwd, kiest u ervoor om de minderbedeelden de middelen te geven om zich te voeden, hun levens herop te bouwen en autonoom te worden.

OVER ONS

Karama Solidarity is een humanitaire hulporganisatie die zich wereldwijd inzet voor de verbetering van levensomstandigheden van de minder bedeelden in de wereld 

PARTAGEZ    

 

Contact

Wanneer ik 10€ geef

8,7€ worden direct voor het project gebruikt
87%

0,7€ worden gebruikt om nieuwe donateurs te vinden
7%

0,6€ worden gebruikt voor de administratiekosten
6%