Notre adresse:

26 - 28 Ulensstraat, 1080 Brussel Belgïe

open Maadag tot Vrijdag : 9u - 17u

IBAN : BE19 3631 3893 0312

Hebt u vragen ?

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bel ons :

Tél : +32 (0)2 - 219.81.84 ou GSM : +32 (0) 484.417.400

 

Bienvenue sur notre site. Karama Solidarity a pour objectif de venir en aide aux populations qui souffrent de pauvreté  sans distinction de sexe, de race, de religion ou de culture. Nous nous battons sur tous les fronts pour combattre la misère !

Suivez-nous sur :

Langue :

ZAKAT AL MAAL

Nemen bij zij die meer hebben om het aan zij die minder hebben te schenken. : De zakat, of verplichte aalmoes, is de derde pijler van . de islam. Het is geen gift van de rijke voor de arme, maar een recht van de arme op de bezittingen van de personen die het beter stellen.

De zakat moet jaarlijks geschonken worden, en stelt 2,5% voor van het totaal aantal bezittingen die gedurende een volledig kalenderjaar onveranderd zijn gebleven.

De zakat heeft verschillende deugden: : Voor de schenker:Zuivert het zijn ziel, beschermt het tegen gierigheid en plaatst het hem bij de vrijgevigen. Voortzetting van zijn bezittingen (baraka). Voor de begunstigde:, Biedt het hem steun om het beter te stellen, zuivert het zijn hart om geen achterdocht te koesteren ten aanzien van zij die het beter stellen.Voor de gemeenschap:, Zorgt het voor de sociale zekerheid op een perfecte en complete manie, stimuleert het de economie. Draagt het bij tot een vermindering van de verschillen tussen de sociale classes.

 

JEMEN NU OF NOOIT  ZIE MEER 

 

MALI WATER VOOR 14 DORPEN

VUIL WATER DRINKEN!

VUIL WATER DRINKEN!

Dit is wat de bevolking uit het zuiden van Tombouctou meemaakt. Met het beetje stagnerend water in de plasjes, worden de gronden bebouwd en eten klaargemaakt waardoor er ziektes ontstaan. Schenk met uw Zakat drinkbaar water aan meer dan 10.000 inwoners.

JEMEN: HONGERSNOOD EN CHOLERA

EEN HEL BELEVEN

EEN HEL BELEVEN

Door de oorlog is Jemen in een hevige humanitaire crisis verdiept. Door de watersnood, het dagelijkse geweld en een nooit eerder geziene ondervoeding, zou de hongersnood miljoenen slachtoffers kunnen maken. Help hen met uw Zakat al Maal.

VRAGEN OVER ZAKAT?

Hoeveel geld moet ik storten?

2,5% van het totaal bedrag van uw bezittingen die gedurende een maanjaar onveranderd zijn gebleven. De Zakat wordt op basis van de Nissab berekend en komt overeen met de geldswaarde van 85gr goud of 595gr zilver. (Zie de actuele geldswaarde van zilver en goud).

Op welk type bezittingen is de Zakat geldig?

De bezittingen waar rekening mee moet worden gehouden bij de berekening van de Zakat zijn de bezittingen die gedurende één volledig maanjaar onveranderd zijn gebleven. Hieronder vallen: goud, zilver, edele metalen, inclusief juwelen en sieraden waar goud of zilver in verwerkt zijn. Aandelen. Geld dat u aan anderen hebt geleend en dat op een bankrekening of thuis is gebleven. Voorraad voor handel. Landbouwproducten en vee (koeien, kippen, geiten, ...). Pensioenen. Eigendommen waar u eigenaar van bent en die voor investeringen in immobiliën bestemd zijn.

Mag ik mijn Zakat voor een bepaald doel schenken?

U bent vrij om te kiezen voor een bepaald land of project bij het storten van uw Zakat.

Wat is het verschil tussen de Zakat al Fitr en de Zakat Al Maal ?

De Zakat Al Fitr is een aalmoes waarvan de waarde elk jaar wordt vastgelegd en dat enkel tijdens de Ramadan gestort mag worden. Iedere moslim is verplicht om de Zakat Al Fitr te betalen. De Zakat Al Maal daarentegen is enkel van toepassing op de personen die over een minimumbedrag beschikken en mag op ieder moment van het jaar uitbetaald worden. Het bedrag is afhankelijk van het bedrag van de bezittingen.

 

 

Wat is de Nissâb ?

De Nissab is de minimale fortuin waarboven het uitbetalen van de Zakat al Maal verplicht is. Sommigen beschouwen dat de Nissab overeenkomt met de waarde van 85gr goud. Dit is ongeveer 3113€ (op 9 september 2017). Anderen vertrekken van de waarde van 595gr zilver. In dit geval is de waarde van de Nissab 273€ ongeveer (in september 2017). Hoe meer Zakat wij inzamelen, hoe meer wij te hulp kunnen komen aan minderbedeelden.

Wanneer moet ik de Zakat betalen?

De Nissab bepaalt vanaf welk bedrag de Zakat moet worden uitbetaald. Daarna kan men een vaste datum vastleggen in de maankalender om de Zakat te betalen. Sommige personen kiezen voor het begin van het jaar, anderen voor het einde van de Ramadan of tijdens het offerfeest.

Hoe wordt uw Zakât Al Maal gebruikt?

Wanneer u ons uw Zakat al Maal toevertrouwd, kiest u ervoor om de minderbedeelden de middelen te geven om zich te voeden, hun levens herop te bouwen en autonoom te worden.

femme autonomie financière

 

Aftrekbare donaties voor 2019?

Velen van u vragen ons naar de status van onze aanvraag voor fiscale goedkeuring.

Met veel plezier kondigen we aan dat de eerste stap al is gezet. We hebben eindelijk de aanvraag kunnen indienen om een goedkeuring te krijgen voor aftrekbare donaties van Karama Solidarity. We kijken uit naar het antwoord, hopen op geen vertraging en blijven zelfverzekerd inchaAllah.

Als de beslissing van het ministerie positief is, zullen alle donaties die in 2019 (boven de 40€ ) werden uitgevoerd, aftrekbaar zijn. Het enige wat ons nog rest is een beetje geduldig wachten.

VRAGEN ?
VRAGEN ?
Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

OVER ONS

Karama Solidarity is een humanitaire hulporganisatie die zich wereldwijd inzet voor de verbetering van levensomstandigheden van de minder bedeelden in de wereld 

PARTAGEZ    

 

Contact

Wanneer ik 10€ geef

8,7€ worden direct voor het project gebruikt
87%

0,7€ worden gebruikt om nieuwe donateurs te vinden
7%

0,6€ worden gebruikt voor de administratiekosten
6%